
În contextul perioadei 1-8 Martie, reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia” de la Boboc s-au gândit să prezinte publicului câteva eleve ale instituției, care s-au remarcat prin rezultate școlare bune și implicare în activitățile extracurriculare.
Prima eleva din seria portretelor pregătite de SMMMSFA este Ioana Banu:
,,Buzoiancă de numai 20 de ani, aceasta urmează programul de formare a maiștrilor militari în arma rachete și artilerie antiaeriană și este în ultimul an de studiu. Absolventă a Liceului teoretic de informatică „Alexandru Marghiloman”, Ioana a reușit din prima încercare să devină elevă a școlii noastre.
„Nu am știut dintotdeauna, precum alți colegi de-ai mei, ce îmi doresc să fac. Să fiu sinceră, ideea unei cariere militare mi se părea de neatins. Dar situația s-a schimbat în ultimul an de liceu, când am participat la o activitate de promovare a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene desfășurată chiar la noi în liceu. Atunci s-a născut prima dată speranța unei astfel de viitor. Îmi amintesc cum domnul comandor Mititelu mi-a răspuns la toate întrebările și mi-a dat încredere că pot și eu reuși. Și lucrurile s-au legat ulterior, totul decurgând ușor.„
Ioana s-a adaptat rapid la viața cazonă. Cel mai mult îi place disciplina și stabilitatea cu care aceasta vine la pachet. „Este destul de simplu. Știu care îmi sunt responsabilitățile și știu care sunt pașii de urmat pentru un viitor sigur. Pentru mine asta contează mult!„.

În această perioadă a avut posibilitatea să participat la toate activitățile extrașcolare, dar s-a remarcat cel mai mult la cele din cadrul cercului cultural artistic, în prezent fiind coordonatoarea secțiunii de dans modern. „Îmi place mult să mă exprim prin dans. În primul an, când ni s-au prezentat opțiunile de înscriere la cerc, am ales fără să stau pe gânduri dansul modern. O motivație în plus a fost aceea că persoana care era atunci coordonatoare, era tot o rachetistă, Simona Gemănar. Este un model pentru mine și mi-am dorit să fiu și eu la fel ca ea. Sper să fi reușit.„
Noi o felicităm pe această cale pe eleva caporal Ioana Banu! Îi dorim mult succes în carieră!” , au transmis reprezentanții unității de învățământ militar.
______________________________________________________________________
Andreea-Mădălina Tărăboacă, în vârstă de 19 ani, din județul Vrancea, este o altă tânără promovată de SMMMSFA. Spune despre ea că este o fire curajoasă, determinată dar și destul de creativă:
,,Am vrut să devin elevă a unei școli militare și să urmez o carieră în acest domeniu întrucât am simțit, și încă simt, că armata are aceleași principii pe care le am și eu, găsind un mediu bun în care să mă pot dezvolta. Vin din mediul civil și am absolvit Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” pe specializarea filologie, acomodarea nefiind una prea ușoară, însă a trecut rapid. Programul este unul solicitant, iar materiile de real îmi creează puține dificultăți, însă dacă îți dorești să reușești într-un anumit domeniu, o vei face cu adevărat.

Am fost foarte bucuroasă când am aflat că pe lângă responsabilitatea pe care o implică viața de militar, mă pot destinde în cadrul cercului cultural artistic al școlii noastre. Fac parte din secțiunea corală a cercului și am avut ocazia de a participa la diverse activități, atât în cadrul școlii, cât și în afara ei, având această pasiune pentru cântat încă din liceu.

Sunt onorată să port haina militară și voi fi întotdeauna mândră de mine pentru reușita mea. Intenționez să avansez pe parcursul carierei și să obțin mult mai multe noțiuni. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am învățat și voi învăța în cadrul școlii noastre. În același timp încurajez cât mai mulți tineri/tinere să urmeze această carieră deoarece, pe lângă responsabilitatea din spatele uniformei, poți găsi și părți frumoase pe care le poți împleti armonios.” , declară eleva Andreea-Mădălina Tărăboacă.

______________________________________________________________________
Mirela Andreea Pătrașcu este elev caporal, arma radiolocație, și urmează programul de formare a maiștrilor militari din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia. Câștigătoare, apoi prezentatoare la ,,Miss Balul Bobocilor” din cadrul SMMMSFA, tânăra vorbește cu mândrie despre cei doi ani petrecuți la școala militară de la Boboc.

,,Am visat încă de mică să port uniforma militară, dar drumul până aici nu a fost așa simplu cum m-am așteptat. La final de clasa a XII-a, când credeam că „tot ce zboară, se mănâncă” am dat probele de selecție pentru prima dată, rezultatul nefiind cel dorit. Mulțumită perseverenței mele, nu m-am lăsat doborâtă, am încercat din nou, m-am pregătit cu pentru probele sportive și am reușit. Atunci când am vazut în dreptul numelui meu „admis”, am simțit un sentiment de împlinire, am știut că munca mea a fost răsplătită. Mă bucur că sunt elev militar și că am oportunitatea de a urma cursurile acestea de formare în cadrul acestei instituții, deoarece aici am descoperit oameni deosebiți și bine pregătiți de la care învăț ceva nou in fiecare zi.

De ce cariera militară? Am urmat exemplul tatălui meu, care mereu mă îndruma către această carieră. Mă bucur că am avut acest exemplu în familie și că am reușit să-i calc pe urme. De fiecare dată când îmbrac ținuta militară, o îmbrac cu drag. Deși sunt încă la început, pot spune că este carieră plină de provocări, dar care aduce și multe satisfacții. Este o viață care implică curaj, disciplină și sacrificiu, dar care poate oferi oportunități unice de a călători, de a învăța noi abilități și de a lucra cu oameni din întreaga lume. Este o viață care implică multă responsabilitate și care cere ca fiecare dintre noi să ne dedicăm în totalitate serviciului nostru. Însă, în schimb, avem certitudinea că facem ceva important, că suntem parte a unei echipe puternice și că ne luptăm pentru ceva în care credem cu adevărat.

Această instituție militară oferă multe oportunități de activități extrașcolare. Nu ai timp să te plictisești. În acești doi ani am participat la sesiunile de comunicări științifice organizate atât la noi în școală, cât și în alte școli militare. Am participat, anul trecut, la concursul organizat de Academia Forțelor Aeriene, denumit „Afa Talent”, unde am câștigat un loc pe podium. De asemenea, am avut onoarea de a promova școala la evenimentul „Ziua porților deschise”organizat la Palatul Parlamentului. Îmi place foarte mult schimbul de experiențe, unde ai mereu ceva de învățat și ori de câte ori voi avea ocazia, mereu mă voi implica cu drag.

Nu în ultimul rând, am participat la Balul bobocilor, atât în postura de Miss în anul 1, cât și în cea de prezentatoare, anul acesta. Pot spune că a fost un plus în dezvoltarea mea personală. În prezent fac parte din secțiunile de artă fotografică și dansuri moderne ale cercului cultural artistic al școlii și continui să descopăr cât mai multe lucruri noi despre aceste domenii și despre mine.

Mai este puțin timp până la repartiția în unități operaționale ale Forțelor Aeriene, motiv pentru care mă încearcă o stare de melancolie pentru anii frumoși petrecuți aici. Știu că voi continua să învăț din greu pentru a-mi îndeplini cu profesionalism atribuțiile funcțiile atunci când voi ajunge pe teritoriu.
În timpul petrecut aici consider că am învățat multe lucruri noi, frumoase și de neuitat, că m-am format ca om și ca militar. Cu siguranță nu voi uita perioada școlarizării, unde am avut parte de multe momente plăcute.” , spune Mirela Andreea Pătrașcu.
______________________________________________________________________
Maria Neculai, elevă la programul de formare a subofițerilor, arma rachete și artilerie antiaeriană, este o fire punctuală, responsabilă și conștiincioasă. Maria și-a dorit din timpul liceului să urmeze o carieră militară, motiv pentru care s-a antrenat în decurs de un an pentru probele sportive și reușita a venit în anul 2023.

„De la fata care avea în plan să aibă o viață ușoară, lipsită de griji și greutăți, am ajuns să devin militar, slujba în care punctualitatea și rezultatele sunt cele care te definesc. De ce am vrut o carieră militară? Simplu, toate principiile mele de viață m-au îndreptat și m-au convins că sunt demnă de a fi militar, iar statutul în societate este unul ce mi se potrivește.” , declară Maria.

Maria este activă atât la orele de specialitate, cât și la toate activitățile extrașcolare. Deoarece îi place foarte mult să citească și să împărtășească cu ceilalți colegi din învățămintele fiecărei cărți citite, a ales să facă parte din cercul cultural artistic, secțiunea lectură. De asemenea, a avut ocazia să participe în calitate de prezentator la mai multe evenimente organizate în cadrul școlii.

O felicităm și îi dorim mult succes în carieră!” , transmit reprezentanții școlii militare de la Boboc.
Sursă foto: facebook SMMMSFA