
Momente emoționante pentru patru militari de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, odată cu trecerea lor în rezervă.
„Începând cu 1 ianuarie următoarele cadre militare, colegi care au lăsat o puternică amprentă în istoria unității și în sufletele noastre, au trecut în rezervă: maistru militar principal Claudio-Loren Nedelcu, maistru militar clasa I Petrișor Toader, plutonier adjutant principal Sorin Duică și plutonier adjutant principal Viorel Andrei.
Așa cum se obișnuiește, la sediul unității a avut loc o festivitate care a marcat acest eveniment, pe parcursul căreia au fost citite ordinele de trecere în rezervă și oferite obișnuitele cadouri care să le amintească colegilor noștri de prețuirea întregului colectiv.„

Maistrul militar principal Claudio-Loren Nedelcu, fost şef de compartiment din cadrul Secţiei Management Educaţional a încheiat activitatea de militar activ după 30 de ani de activitate. Pe parcursul întregii cariere acesta a obţinut mai multe decoraţii naţionale, dintre care amintim Emblema de merit „În serviciul patriei pentru 15, 20 şi 25 ani de activitate”, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României clasa a III-a” și „Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene”. De asemenea, a obţinut locul II în cadrul concursului „Omul Anului în anul 2010”, la secţiunea „Învăţământ”.
Maistrul militar clasa I Petrișor Toader a fost unul dintre cei mai iubiți și regretați instructori militari ai catedrei de aviație. Profesionalismul acestuia a fost recunoscut și recompensat, de-a lungul carierei, cu diferite diplome de merit și distincții militare. Primul contact cu armata l-a avut în anul 1991 la momentul în care a devenit militar în termen din cadrul unității U.M. 01919 Boboc, specialitatea mecanic aeronave. „Din 2004 și până în prezent, am deținut o serie întreagă de funcții, în cadrul cărora am desfășurat cu preponderență activități de predare și de instruire practică în specialitatea aeronave și motoare de aviație. În decursul acestei perioade de timp am ajutat la formarea a peste 18 generații de elevi”, a declarat acesta emoționat, în ultima prelegere în fața colectivului școlii.
Plutonierul adjutant principal Sorin Duică și-a petrecut 21 de ani în această școală, unde a îndeplinit, cum era firesc pentru un cadru militar de carieră, atribuțiile a 4 funcții, ultima fiind cea de subofițer specialist în „Sănatatea și securitatea muncii”, pe care a ocupat-o cu drag din 2010 și care i-a adus multe satisfacții. ,„Am început cariera militară într-o zi frumoasă de toamnă în luna octombrie a anului 1992 la U.M. 01833 Deveselu. În această unitate operativă am dobândit experiența în exploatarea tehnicii de artilerie antiaeriană cu care am executat trageri de luptă în poligonul Capu Midia câțiva ani la rând. În 2001 am început activitatea la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” unde am întâlnit oameni minunați și dedicați profesiei militare”.
Pentru plutonierul adjutant principal Viorel Andrei, cariera militară a început cu absolvirea Institutului Militar de Auto ,,Basarab I” Pitești. Acesta a ocupat prima funcție în perioada 1992-1994 ca mecanic condutor TAB la U.M. 01210 București. Din 2021 până în la finalul anul 2022 a fost șef formațiune transport și deservire la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc. „Dorința de a urma o carieră militară a încolțit în minte din primii ani de liceu. Unul dintre regretele mele este că nu am reușit să fac parte mai devreme din colectivul acestei instituții militare de învățământ.”



„Pe parcursul întregii cariere militare colegii noștri s-au remarcat prin profesionalism și abnegație, dovedind respect față de uniforma militară. Îi felicităm pentru modul în care și-au onorat activitatea și pentru devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul anilor petrecuți în slujba armatei!
Le mulțumim pentru contribuția adusă bunei desfășurării a activității școlii și le urăm pensie lungă și multă sănătate!” , au transmis reprezentanții SMMMSFA de la Boboc.