Tot mai mulți copii nou născuți sunt abandonați, anual. În cursul anului 2018, un număr de 25 de copii au fost abandonaţi în Maternitate ori secţia de Pediatrie în primele zile de la naştere. Bebeluşii rămân în salonul din spital timp de o lună sau mai mult, până când autorităţile finalizează anchetele sociale, stabilesc dacă pot fi redaţi familiilor sau dacă de ei ajung în grija Protecţiei Copilului.

Managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian a declarat că „din totalul de 2.340 de naşteri, în 2018, 20% sunt mămici minore, unele la 16 ani, fiind la a doua naştere”. Îngrijorător este că multe mămici ajung la Maternitate cu infecţii, ceea ce mărește riscul de complicaţii la naştere, deoarece pe parcursul sarcinii nu au trecut pragul vreunui cabinet medical.

Datele statistice care i-au fost prezentate managerului Spitalului Judeţean Buzău la raportul de gardă de la Maternitate indică faptul că ”sunt foarte multe mămici, atât minore, cât şi peste 18 ani, care nu au fost consultate niciodată până să vină să nască, ceea ce determină un grad ridicat de complicaţii şi de infecţii, neavând niciodată făcută o analiză, un consult ginecologic”.

”De aici sunt multe mămici care abandonează copiii în Maternitate, fiind zile cu 4-5 copii abandonaţi. Trebuie să luăm măsurile respective, să anunţăm Protecţia Copilului, cu care avem o colaborare foarte bună, sunt prompţi, dar orice anchetă durează şi, uneori, copiii rămân o lună, o lună jumătate la Maternitate, fără părinţi, în îngrijirea cadrelor de la noi, după care, dacă părintele nu vine să îl ia, se găseşte soluţia prin Protecţia Copilului”, a declarat Claudiu Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.