Zilele trecute, la Iazul Morilor, a avut loc un eveniment în cadrul proiectului european „Vocea noastră contează”, care abordează problema dizabilității din perspectiva drepturilor omului. La eveniment au participat elevi de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și Liceul Tehnic.

A fost o activitate prin care, cu ajutorul dansului și cântecului, au fost promovate valorile sociale și morale în relația cu persoanele cu deficiente, dar și ideea de acceptare, toleranță și întrajutorare.

Scopul proiectului a fost acela de a schimba mentalitățile și atitudinile cetățenilor din București, Buzău și Râmnicu Sărat prin activități de advocacy care să promoveze drepturile omului și ale copilului, concepute pentru a lupta împotriva stereotipurilor, a prejudecăților, dar și a practicilor de excludere și marginalizare care afectează copiii și tinerii cu deficiențe de auz și de vedere. , transmit oficialii Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău, instituție care găzduiește tot mai multe evenimente cultural-educaționale la Iazul Morilor.

Unul dintre momentele indite a fost când elevii cu deficiențe de auz au interpretat în limbaj mimico-gestual o melodie cântată de o elevă cu deficiențe de vedere (VEZI AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.