Doar patru dintre cei 29 de candidaţi care au depus contestaţii la examenul de suplinitori, au reuşit să obţină note de trecere în urma reevaluării lucrărilor. Chiar şi aşa, potrivit situaţiei finale comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, aproape jumătate dintre candidaţii care au luat parte la examenul pentru suplinitori, nu au reuşit să obţină medii de peste 5, ceea ce înseamnă că nu pot spera la un post în anul şcolar 2011 – 2012.
Astfel, după soluţionarea contestaţiilor, au fost modificate 7 note, patru au crescut iar 3 au scăzut. Cei mai norocoși sunt 3 profesori care au primit sutimile necesare obținerii notei 5, și odată cu aceasta speranța obținerii unui post în învățământ.
Şedinţele publice de repartizare prin suplinire pe posturile netitularizabile vor avea loc în perioada 24-26 august. Anul acesta, au fost puse la dispoziţia celor care vor să lucreze în sistemul educaţional ca suplinitori calificaţi sau necalificaţi peste 350 de catedre complete şi incomplete. Orele ce vor rămâne totuşi neocupate vor fi împărţite profesorilor interesaţi în regim „plata cu ora“, până la jumătate de normă, iar cu normă întreagă doar în cazul învăţătorilor şi educatorilor. Prioritate la ore vor avea profesorii titulari, urmaţi de suplinitorii calificaţi şi pensionarii.