Trei proiecte educative ale Colegiului Economic Buzău au culminat în săptămâna „Școala altfel’’: „Ne unește adolescența’’, „Pe plaiuri buzoiene’’ și  „Cheia succesului  în afaceri’’, toate aflate la cea de-a patra ediție, ultimele două fiind incluse, în acest an, în proiectul internațional IBRAVE (Imbunătățirea brandingului zonelor rurale prin învățământul profesional), marcă a programului Erasmus +.

Pentru a patra oară consecutiv, proiectul „Ne unește adolescența’’ a culminat cu  spectacolul desfășurat marți, 19 aprilie, când pe scena de la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău au urcat pe rând elevi ai Colegiului Economic Buzău, Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău și Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna’’, Focșani. Dans modern, jocuri folclorice, muzică ușoară vocal instrumentală, dans indian, melodii populare, teatru scurt și majorete au fost momentele evenimentului ce au atras ropote de aplauze și au ridicat colegii spectatori în picioare.

Opt zone vizitate, zece clase participante, 15 profesori și peste 250 de elevi ai Colegiului Economic Buzău au fost implicați în realizarea proiectului IBRAVE. Miercuri, 20 aprilie, materialele promoționale, menite a valorifica excursiile realizate în primul semestru la Bozioru, Măgura, Cislău, Berca, Mînzălești, Siriu, Dealul Istrița și Vulcanii Noroioși, au fost premiate. Jurizarea a fost realizată de partenerii din Spania și Anglia. Secțiunile atent analizate de specialiști au fost: pliante, afișe, video, pagină de facebook și pachet promoțional. Totodată, Biroul de promovare, dezvoltare a turismului şi agroturismului din cadrul Consiliului Județean a oferit, și de această dată, mape cu materiale de promovare realizate de instituția buzoiană.

Premierea celor mai bune produse finale a fost continuată cu lansarea celui de-al patrulea  număr al revistei „Cheia succesului în afaceri’’. Li s-a oferit câte o revistă celor 26 de elevi redactori și s-a vorbit despre rolul pe care îl are aceasta în dezvoltarea abilităților jurnalistice și antreprenoriale. În acest an, publicația conține  interviuri cu persoane ce au investit în domeniul turismului, reportaje  referitoare la zonele turistice vizitate și alte articole referitoare la activitățile cuprinse în proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.