Programul Rabla demarează la în prima jumătate a lunii mai. Bugetul pentru acest an va fi de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane de lei sunt alocaţi cumpărării maşinilor hibrid şi electrice. Autorităţile estimează că vor fi schimbate 20.000 de maşini prin acest program. Se pot înscrie românii care au o maşină mai veche de 8 ani şi nu au datorii la bugetul de stat, potrivit Digi 24.

Programul Rabla din acest an va avea o nouă secțiune intitulată Rabla Plus, destinată impulsionării achiziției de mașini electrice. Cei care vor să-și cumpere o mașină nouă, care nu este poluantă, pot beneficia de ecobonusuri de până la 9.000 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

Pe de altă parte, în secțiunea Rabla Plus dispare obligativitatea casării automobilului vechi.

„Vrem să vedem pe șoselele din România cât mai multe vehicule nepoluante”, a spus Cristiana Pașca Palmer.

„Cei care vor să aleagă o mașină care nu poluează deloc beneficiază de la Fondul de Mediu de două tipuri de tichete: un ecotichet de 5.000 lei, pentru achiziționarea unui autoturism electric hibrid, și un ecotichet de 20.000 de lei, pentru mașini 100% electrice”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește programul clasic pentru 2016, rămâne în vigoare prima de casare de 6500 de lei.

Este posibilă „accesarea suplimentară a două eco-bonusuri pentru următoarele situații: un eco-bonus de 750 lei pentru cei care decid să își cumpere o mașină a cărui motor generează o cantitate de emisii mai mică de 100 grame/km și un eco-bonus de 1500 de lei pentru un autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid”, a adăugat Cristiana Pașca Palmer.

Dacă mașina nouă îndeplinește ambele criterii, bonusul ajunge aproape de 9.000 de lei, a mai spus ea.

Cei care își casează mașina veche și își cumpără o mașină hibrid sau una 100% electrică beneficiază atât de ecotichete, cât și de prima de casare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.