nemultumiri, PSD, sondajeLiderii organizatiilor judetene ale PSD au primit de la conducerea centrala, la sfarsitul saptamanii trecute, o informare privind institutele cu care vor face sondaje judetene, cu precizarea ca rezultatele acestora vor fi comunicate intai la centru.

Surse din PSD au declarat ca mai multi lideri de filiale sunt nemultumiti de faptul ca rezultatele sondajelor judetene, prin care urmeaza sa se decida candidatii unici ai PSD si PNL, vor fi mai intai comunicate conducerii centrale a partidului si ulterior organizatiilor.

Filialele judetene au primit de la conducerea centrala o informare in care li se comunicau institutele de sondaje cu care urmeaza sa faca cercetarile sociologice in judete, in vederea stabilirii potentialului candidatilor PSD, respectiv PNL, la alegerile locale.

Intr-o adresa trimisa liderilor filialelor social-democrate din tara, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, le comunica sefilor pesedisti ca trebuie sa faca sondajele locale prin care vor fi stabiliti candidatii USL cu un institut de cercetari sociologice decis de conducerea centrala a partidului. Notificarea lui Dragnea i-a pus pe jar pe liderii filialelor, care si-au exprimat nemultumirea fata de pretul sondajelor, considerat a fi unul exagerat – 13.000 de euro/ filiala plus TVA. Daca vor fi de acord, sefii filialelor locale vor trebui sa achite, pana luni, un avans de 50%.

„Regasiti atasat un chestionar orientativ agreat de conducerea USL impreuna cu institutul de sondare a opiniei publice (…). Pana luni, 16 mai 2011, organizatia judeteana va trebui sa semneze contractul cu institutul de sondare sus mentionat. La semnarea contractului se achita un avans de 50%, in caz contrar institutul nu va demara procesul de culegere a datelor”, se arata in circulara lui Liviu Dragnea, citata in presa centrala.

Institutele de cercetari sociologice alese de conducerea PSD sunt Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), pentru jumatate dintre judete (care apartine lui Dan Sultanescu, un consultant politic care a colaborat cu Liviu Dragnea), iar pentru cealalta jumatate CSS Avangarde (la carma caruia se afla Marius Pieleanu, un sociolog apropiat de PSD).

La finalul adresei lui Dragnea, explica presa centrala, apare un paragraf marcat cu termenul subliniat „Atentie”: „In cazul in care o organizatie judeteana a PSD sau a ACD nu va realiza cercetarea sociologica, in cadrul USL se vor accepta numai datele culese de institutele contractate de cealalta parte”.

Aceleasi surse au aratat ca disputele intre PSD si PNL pe viitorii candidati comuni la alegerile locale sunt la un nivel tensionat in mai multe judete: Iasi, Vrancea, Galati, Teleorman, Valcea, Bacau, Braila, Buzau.

PSD si PNL ar trebui sa inceapa, dupa 15 mai, o prima faza a sondajelor in judete, pentru a se stabili care dintre candidatii celor doua partide are mai mari sanse de castig pentru alegerile locale, astfel incat sa fie promovat sub sigla comuna a USL.

Potrivit protocolului USL, PSD va desemna candidati la primariile marilor orase si la presedintiile Consiliilor Judetene in 21 de judete, iar PNL-PC in 20 de judete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.