
Anul școlar 2022-2023 a început cu o surpriză pentru elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, unitate de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean. După trei ani în care au fost nevoiți să stea departe de sălile de curs, cei 227 de copii cu nevoi speciale vor învăța într-o clădire reabilitată termic și modernizată, cu săli dotate cu mobilier nou.
În această dimineață, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a participat (și) la festivitatea de deschidere organizată la CSEI Buzău, după ce a făcut un tur al clădirii reabilitate termic, grație unui proiect cu o finanțare europeană de peste 3,6 milioane de lei.
Detalii despre proiect
Valoare totală proiect actualizată : 3.613.663,20 lei cu TVA.
Valoare eligibilă: 1.892.821,36 lei cu TVA
Valoare neeligibilă: 1.720.841,84 lei cu TVA
Valoarea contractului de lucrari: 2.823.628,61 lei fără T.V.A , 3.360.118,5 lei cu T.V.A.
Obiectivul general :Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri mari.
Obiective: Eficientizarea energetică a clădirii, scăderea consumurilor de energie electrică şi termică, creşterea calităţii condiţiilor oferite elevilor şi profesorilor din şcoală.
A fost reabilitată o suprafață construită de 757,5 mp şi o suprafaţă desfăsurată 2272 mp.
Activitățile principale:
- Lucrări de construcții și instalații pentru creşterea eficienței energetice:
- Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii: termosistem la fațadă, înlocuirea tamplăriei exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic, desfacerea straturilor existente de termoizolație și refacerea termoizolației planșeului peste ultimul nivel, placarea soclului ;
- Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum: reabilitarea instalatiei termice, montarea capurilor thermostat la radiatoare.
- Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu: montarea unui sistem alcătuit din panouri solare pentru producerea apei calde de consum si aport la energia termica.
- Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri: montarea surselor de iluminat cu leduri și a instalației aferente, înlocuirea instalației electrice existente, montarea corpurilor de iluminat acționate de senzori de miscare, înlocuirea tablourilor electrice.
2. Lucrări conexe pentru creșterea eficienței energetice;
- Refacerea acoperișului tip șarpantă precum și înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice;
- Refacerea finisajelor interioare atât în zonele de intervenție, cât și în restul spațiilor existente, inlocuire usi interioare, inlocuire parchet;
- Refacerea instalației de distribuție a apei reci, a instalației de canalizare și colectarea apei pluviale;
- Repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii;
- Crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități motorii);
- Lucrări specifice de semnalizare si detectie incendiu, stingere incendiu, necesare obținerii autorizatiei ISU: realizarea unei gospodării de apă, refacerea rețelei de hidranți interiori și exteriori, montarea centralei de alarmare la incendiu.
Prin implementarea măsurilor propuse prin proiect s-a urmarit atingerea următoarelor ţinte:
- a) diminuarea consumurilor totale de energie
- b) diminuarea emisiile anuale de dioxid de carbon
- c) cresterea consumului anual specific de energie din resurse regenerabile