Premieră la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău. Cercetătorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate (dintr-o vânătă românească, Danubiana), pregătind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetică. Extracția a fost operată de echipa specializată în genetică și biologie moleculară, în noul un laborator de Biologie Moleculară și Biochimie din cadrul BRGV.

prima extracție ADN Banca de Gene Buzău

,,Această realizare remarcabilă deschide noi orizonturi în înțelegerea și protejarea biodiversității genetice, beneficiind de echipamente de ultimă generație, precum hota cu flux laminar vertical, minicentrifugă, vortex, secvențiator de nouă generație pentru analiza genomului vegetal, electroforeză acizi nucleici, Real Time PCR, agitator cu încălzire, centrifugă pentru tuburi, fluorometru acizi nucleici, mixer de probe, amplificator ADN, și multe altele., transmit reprezentanții BRGV.

prima extracție ADN Banca de Gene Buzău

Este pentru prima dată când echipa BRGV Buzău are toate condițiile pentru a efectua procesul de extracție de ADN din câteva specii biobancate de instituți noastră, pregătindu-le pentru secvențiere și amprentare genetică. În timp ce în trecut, cunoștințele noastre despre resursele genetice biobancate erau limitate la observații fenotipice, acest laborator nou înființat ne permite acum să înțelegem aceste specii și din punct de vedere genotipic și biochimic. Aceste informații sunt neprețuite, oferind o precizie remarcabilă rezultatelor noastre și consolidând capacitatea noastră de a le autentifica, în scopul protejării identității acestora,a declarat dr. ing. Costel Vînătoru, directorul BRGV Buzău.

,,Într-o eră în care știința evoluează rapid, echipa BRGV Buzău se înscrie în trendul cercetării la standard internațional. Prin utilizarea tehnologiei de ultimă oră și corelarea rezultatelor cu agenda instituțiilor similare din întreaga lume, acest laborator devine un punct de referință în descoperirea și protejarea bio-diversității genetice. Astfel, contribuim la conservarea și dezvoltarea viitoare a bio-ecosistemelor, generând progres și bunăstare prin certificarea unei alimentații sănătoase., au adăugat reprezentanții Băncii de Gene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.