Blocajele apărute in ultimii trei ani pe şoselele naţionale ce tranzitează judeţul Buzău i-au făcut pe lucrătorii de la drumuri să-şi ia din timp măsuri de precauţie. Astfel în zonele vulnerabile de pe două şosele au apărut parazăpezile iar depozitele de material antiderapant au fost umplute cu sare şi nisip. Pe de altă parte firma care asigură deszăpezirea pe drumurile naţionale din judeţul Buzău a adus o parte dintre utilajele de intervenţie.

Pentru drumarii buzoinei iernile din ultimii ani au ajuns o adevărată probă de rezistenţă. Începând din 2009 cantităţile mari de zăpadă căzute şi viscolul care a troienit zăpada pe carosabil transformând-o în obstacole de netrecut pentru şoferi au făcut viaţa lucrătorilor de la drumuri un adevărat calvar. Anul acesta pentru a preveni situaţiile similare, lucrătorii de la secţia de drumuri naţionale au montat din timp parazăpezile clasice pe structură metalică şi mai mult încearcă un sistem experimental cu apărători din material plastic.

“Anul acesta, pe lângă parazăpezile clasice, și mă refer aici la cele confecționate din metal, încercăm și un sistem nou, compus din niște plase confecționate din material plastic, mult mai ieftine. Este pentru prima dată când sunt folosite, și dacă își vor dovedi eficiența vom extinde acest sistem în toate punctele din județ”, a declarat Radu Luncanu – șeful  districtului Cioranca.

Dispozitivele împotriva zăpezii sunt montate la limita judeţelor Buzău şi Ialomiţa, pe drumul european E 85, acolo unde în 2009 au rămas preţ de câteva zile înzăpezite sute de autovehicule. Parazăpezile sunt aşezate pe direcţia vântului la 50 de metri de carosabil pe o lungime de un kilometru şi jumătate. Acelaşi sistem de protecţie a fost montat şi pe drumul naţional 22 care leagă Râmnicu Sărat de Brăila pe o lungime de 2,5 km. Drumul naţional 22 a fost în fiecare iarnă închis din cauza depunerilor de zăpadă pe carosabil. Pe de altă parte, în depozitele celor 8 districte ale secţiei de drumuri naţionale Buzău au fost aduse sarea şi nisipul folosite ca antiderapant, în cantităţi suficiente pentru primele intervenţii: două mii de metri cubi de nisip şi 1500 de tone de sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.