actualizare, blocuri, carti de imobil, politieAceştia trebuie să reactualizeze cărţile fiecărui imobil în funcţie de numărul persoanelor care îl ocupă. Până la sfarşitul anului, sectoriştii împreună cu asociaţiile de locatari vor trebui să scrie în cărţile de imobil, câţi proprietari, chiriaşi ori rezidenţi se află în fiecare bloc.

Cartea de imobil a fost şi este obligatorie. Ea înseamnă şi o listă exactă a tuturor persoanelor care locuiesc într-un bloc, fie ei proprietari, chiriaşi ori rezidenţi. Din păcate, puţine asociaţii de proprietari mai au o evidenţa clară a locatarilor şi mai ales a chiriaşilor. Tocmai din acest motiv, cărţile de imobil trebuie reactualizate până la sfârşitul anului.

Sarcina revine sectoriştilor care vor bate la fiecare uşă pentru identificarea locatarilor. În cartea de imobil se trec numele şi prenumele fiecărei persoane care locuieşte în bloc, indiferent dacă este proprietar, chiriaş ori resident şi datele din actul de identitate. Cartea de imobil va avea două exemplare: unul va fi la dispoziţia asociaţiei, iar celălalt va fi folosit de poliţie pentru identificarea şi găsirea infractorilor. Nerespectarea regimului cărţii de imobil constituie contravenţie, iar amenda poate fi de minimum 100 de lei şi maximum 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.